round

Snabb rengöringskontroll i bryggeriet

Renlighet är A och O för att brygga god öl, men det räcker inte alltid att det ser rent ut. För att säkerställa rengöringen i bryggerier erbjuder vi en unik paketlösning baserad på ATP-mätare, biofilmsdetektion och enzymatisk rengöring.brewclean

Med ATP-mätaren SystemSURE Plus kan du snabbt avgöra om rengöringen varit tillräckligt bra. Ett ATP-svabbtest tar bara 15 sekunder och sker med en Ultrasnap för ytor eller Aquasnap för sköljvattenprov.

Om du ser missfärgningar eller sprickor på ytor eller kanske får höga ATP-värden, då ska du använda Biofinder för att hitta eventuell biofilm. Har bryggeriet biofilmbeläggningar är risken stor att din vanliga rengöringsmetod är otillräcklig. Du riskerar då sämre hållbarhet och smak på ölen. Med enzymatisk rengöring eliminerar du biofilmer och förhindar att nya uppstår. Enzymatisk rengöring kompletterar den befintliga rengöringsregimen och gör den effektivare där det behövs.

Bryggeripaket

Vår paketlösning lämpar sig för alla sorters bryggerier, stor som liten och innehåller:

  • ATP-mätaren SystemSURE Plus för rengöringskontroll

  • 100 st. UltraSnap ATP-test för ytprover

  • 100 st. AquaSnap ATP-test för vattenprover

  • 3 x 500ml BioFinder för biofilmdetektion

  • Enzymatiska rengöringsmedel Bio Jet 1 kg samt Enzy Jet 5 kg
    (eller motsvarande BioCIP/TensioCIP för CIP)

plato

Plato refraktometer

En handhållen refraktometer från ATAGO ingår vid köp av ett bryggeripaket. Den är designad för mätningar av vört direkt i Plato-skalan.

ATP-mätningar i bryggeriet

ATP (adenosintrifosfat) bildas i alla celler och finns i allt från mikroorganismer, bakterier till växter och djur. ATP-mätningar med SystemSURE Plus ger ett mått på mängden organiskt cellmaterial och avspeglar rengöringens effektivitet eller hygienstatusen. Celler som dör lämnar kvar fritt ATP. Detta betyder att även pastoriserad öl har kvar massor av ATP. Det är alltså ingen idé att mäta den färdiga produkten.

SystemSURE Plus rekommenderas efter slutsköljningarna av CIP tankar med Aquasnap och rengöring av sanitära ytor med Ultrasnap. Särskilt fyllning- och tappningsmoment har flera hygienkritiska punkter som lönar sig att kontrollera.

Priser, information och beställning

Hela paketet kostar endast 25 990 kr (exkl. moms och frakt).

Ring eller beställ mer information via vårt kontaktformulär.

SystemSURE Plus
UltraSnap
AquaSnap


BioFinder

Enzymatisk rengöring

 

Övriga produkter

För analyser av socker, alkohol, syror m.m. så erbjuder vi enzymatiska analysmetoder. Läs mer.

För detektion av mikrobiell ATP i öl rekommenderar vi Promicols system. Läs mer.