round

Seminarium med fokus på Listeria

anmala
  • Datum/ plats: 9 och 15 maj, SIK, Frans Perssons väg, Göteborg

  • Tid: 09.30 – 17.00.

  • Pris: 2 900 kr/ person inkl. lunch, kaffe, dokumentation (2 eller fler från samma företag 2 500 kr/ person).

  • Anmälan senast 30 april OBS! Max 25 deltagare, så först till kvarn

Livsmedelsverket kom 21 juni 2011 med en rapport som visar att det fortfarande är ett problem med Listeria monocytogenes i livsmedel som säljs i Sverige. Man konstaterar att problemen ofta ligger hos livsmedelsproducenten, men att även för höga förvaringstemperaturer i butik påskyndar tillväxten av Listeria till skadliga nivåer.

De senaste åren har också flera företag tvingats slå larm om produkter som innehåller Listeria. Mängder av produkter har återkallats till stora kostnader för företagen och tidningsrubrikerna skrämmer konsumenterna och förtroendet för livsmedelsföretagen dalar.

Vi på SVEA Miljö och Hygien och FOOD DIAGNOSTICS jobbar dagligen med dessa frågor och delar nu med oss av våra erfarenheter. Tillsammans med andra spännande föreläsare ger vi er en intressant och lärorik dag med möjlighet att även träffa folk i branschen och ta lärdom av varandras erfarenheter i ämnet.

 

listeria