round

Hygien- och allergenseminarium i Göteborg

Hygien- och allergenseminarium
23-24:e april på SIK Göteborg

Nu är det åter dags för vårt populära utbildningsseminarium. Seminariet/utbildningen är begränsat till 20 personer för att vi ska kunna få en bra diskussion mellan deltagare och föreläsare. Allergener och hygien är områden som alltid är aktuella. Snabba testmetoder utvecklas kontinuerligt och är fokusämnet.

Maximalt 20 deltagare.

›› Hämta programmet pdf

knapp

rent?

Program

Torsdag den 23 april

10.00 Välkommen!

10.20 Vad är allergener och hur påverkar de oss?
Linda Johansson, Svea Miljö och Hygien AB

11.20 Kvalitetssäkrad lunch

12.30 Presentation av snabbmetoder för allergener.
Jan-Erik Carlsson, Food Diagnostics AB

13.00 Grupparbete, testmetoder allergener
Jan-Erik Carlsson, Food Diagnostics AB

14.00 Kaffe och sensorisk analys av tårtor

14.30. Hur mäter vi rengöring? Teori och praktiska övningar
Frank Axelsson, Food Diagnostics AB

15.30. Så här arbetar Anticimex Halmstad med Hygienkontroll.
Per Johansson, Anticimex AB

16.10 Sammanfattning av dagen

19.00 Disco Time med ALCAZAR på Rondo, inclusive trerättersmeny

23.00 Isvatten i baren

 

Fredag den 24 april
9.00 Vilken risk är livsmedelsindustrin benägen att ta?
Patrick Gustavsson, ControlCert AB

9.40 Smarta mikrobiologiska testmetoder för Listeria och salmonella
Hanna Tidblom, Food Diagnostics AB

10.15 Tårt- och fruktkalas!

11.15 Mätutrustning för egenkontroll: termometrar, pH-mätare m.m
Frank Axelsson, Food Diagnostics AB

11.45 Lunch

12.45 Sammanfattning och utdelning av diplom

13.30 The bitter end

 

Seminariet riktar sig till:

  • Hygien- och kvalitetschefer

  • Livsmedelsinspektörer

  • Kökschefer

  • Konsulter och alla andra som arbetar med allergen- och hygienfrågor

Vi kommer att diskutera erfarenheter, metoder och utrustningar för att lösa problematiken men vi kommer också att ha kul. Kvällen tillbingar vi på Rondo och ser Alcazars Showtime och intager en delikat tvårätters meny.

›› Här bokar du rekommenderat hotell (Örgryte)
Uppge kod: FOOD DIAGNOSTICS och betala:
Enkelrum: 825:- (ord. pris 1275:), Dubbelrum: 1025:- (ord. pris 1680:-)

›› Om du vill ha mer information så kontaktar Frank Axelsson
tel: 031-335 13 67, frank@food-diagnostics.se

knapp

Föreläsare

Linda Johansson,
SVEA Miljö och Hygien AB
Linda arbetade mycket med rengöring och problemsökning i livsmedelsindustrin. Nu är hon även expert på allergener.

Jan-Erik Carlsson,
FOOD DIAGNOSTICS AB
Jan-Erik har arbetat med livsmedelsdiagnostik och hygienkontroll i mer än 25 år.

Frank Axelsson,
FOOD DIAGNOSTICS AB
Produktspecialist inom vårt hygienområde. Expert på ATP-mätare, och andra mätverktyg för rengöringkontroller.

Per Johansson,
Anticimex Halmstad
Hygienansvarig med mångårig erfarenhet inom livsmedelstillsyn.

Patrick Gustavsson,

ControlCert är ett nytt svenskt
privatägt certieringsorgan, helt
inriktat på livsmedel och butiker och dess leverantörer. Genom sitt arbete bl a på SIK, och andra företag har Patrick skaffat sig gedigna kunskaper inom livsmedelstillsyn.

Hanna Tidblom,
FOOD DIAGNOSTICS AB
Produktspecialist mikrobiologi på
FOOD DIAGNOSTICS. Expert på
bakterier och enkla, säkra
analysmetoder.

Underhållning

Kvällen tillbingar vi på Rondo och ser Alcazars show Disco Defenders med glitter, glamour och discoklassiker, från dåtid till nutid. Några av världens mest igenkända discolåtar varvas med ALCAZARS fantastiska hitparad.


Metoder i seminariet:
›› bioavid
›› SystemSURE Plus
›› Allersnap
›› Insite Listeria
›› Insite Salmonella
›› Swabsure ListeriaP