round

Workshop - Allergentest

anmalanAllergener är alltid ett ämne som hela tiden kommer upp när vi diskuterar livsmedelssäkerhet. Nära 40 % av Sveriges befolkning mellan 16 och 84 år anser själva att de har allergiska besvär dvs närmare 3,8 miljoner svenskar. FOOD DIAGNOSTICS är din partner i livsmedelssäkerhet. Detta innebär att vi alltid försöker att informera och hjälpa våra kunder med att hålla hög kvalitet på sina produkter. Idag är det mer eller mindre ett krav inom BRC att kvalitetssäkra samt verifiera sina rengöringsrutiner om du hanterar några råvaror som innehåller allergener.

Program

Torsdag den 13 februari
09.30 Kaffe med fralla
10.00 Välkommen! (Jan-Erik Carlsson, Food Diagnostics)
10.15 Food allergy and food allergens (Alois Fellinger, Food Diagnostics)
11.00 Situation in Sweden (Anne-Li Karlsson, Allergikompetens)
11.45 Lunch
12.45 Allergentester – en guide till tillförlitliga resultat (Josefin Sterky, ScanBi)
13.30 Legal situation (Alois Fellinger, Food Diagnostics)
14.00 Testing for allergens (Alois Fellinger, Food Diagnostics)
14.45 Kaffe
15.15 Kvalitetssäkring allergener och in-house test (Cecilia Nordh Nilsson MQM Campbell Soup)
16.00 Diskussion
18.00 "Rock of Ages" (Middag och show) på Rondo
23.00 Isvatten i baren ☺

Fredag den 14 februari
10.00 Sammanfattning av dag 1
10.15 Practical work - RIDAScreen FAST Gliadin ELISA
11.15 Practical work - Lateral Flow Milk
12.00 Lunch
13.00 Summary and discussion.
13.30 Tack och adjö

Planering
  • Start: Torsdag den 13 februari, kl. 10.00

  • Slut: Fredag den 14 februari, kl. 13.00

  • Plats: FOOD DIAGNOSTICS kontor på SIK Frans Perssons väg 6, Göteborg

  • Kostnad: 3 950 SEK inklusive deltagaravgift, lunch, kaffe och show med middag på Rondo

  • Språk: Svenska och engelska

  • Det riktar sig till: kvalitets- och laboratoriechefer och alla andra som arbetar med allergenfrågor. Syftet med denna workshop är att du både ska få en teoretisk och praktisk utbildning

  • Max antal deltagare: 12

  • Anmäl dig sensat den 31 januari genom att fylla i document anmäl dig här

  • Hotell: Vi har avtal med Hotell Örgryte (850 kr. för ett enkelrum) Boka gör ni enklast genom att skicka ett mejl till info@hotelorgryte.se eller ringa 031-707 89 00. OBS! Nämn det magiska ordet FOOD DIAGNOSTICS vid bokning så får ni rabattpriset

  • Ansvarig: Jan-Erik Carlsson, janerik@food-diagnostics.se

Kursanmälan