round
Allergenseminarium med praktiskt arbete i Göteborg 25-26 februari

Välkommen till ett seminarium om allergentester. Ett praktiskt inriktat seminarium för kvalitets- och laboratoriechefer, livsmedelsinspektörer och alla andra som arbetar med allergenfrågor inom livsmedelsindustrin. Seminariet innehåller både teori och praktik och leds av några av branschen främsta experter på området.

Det börjar 25 februari 10.00 och avslutas vid 14-tiden dagen därpå.
På kvällen äter vi en gemensam trerätters middag och ser Orups succéshow Viva La Pop på Rondo. >>

Om det kommer fler från samma företag betalar person nummer två och efterföljande endast 50 % av deltagaravgiften.

Du bor bra och billigt på Hotell Örgryte >>. Enkelrum kostar 825:- om du anger kod FDABs Allergenseminarium när du bokar.


Seminarieprogram
Bläddra ner och läs om föredragshållarna


Torsdag 25 februari
10.00 Välkommen
10.15 Vad är allergener och hur påverkar de oss? Linda Johansson, Nomor
11.15 Snabb presentation av snabbmetoder för allergentester. Jan-Erik Carlsson, Food Diagnostics
11.45 Underbart god lunch. Alla ☺
13.00 Rapid methods for analyze of allergens. Christine Gutschelhofer, R-Biopharm
14.00 Kaffe med godsaker
14.30 Provtagning och analys av allergenprover. Josefin Sterky, Intertek ScanBi Diagnostics
15.30 Sammanfattning av dagen
19.00 Orups succéshow Viva La Pop på Rondo, inklusive trerätters meny.
23.00 Vi säger God natt, eller? ☺

Fredag 26 februari
9.00 Allergener - riskhantering, nivåer och märkning. Bo Ekstrand, livsmedelskonsult
10.00 Hidden food allergens. Christine Gutschelhofer, R-Biopharm
10.30 Workshop i laborativt arbete
12.00 Lunch
13.00 Almondys arbete med att förebygga allergener från råvara till förpackning. Anna Alftenius, Almondy
13.45 Sammanfattning och farväl

Föreläsare



Anna Alftenius
Civilingenjör inom kemiteknik med inriktning mot livsmedelsteknik. Sedan 2012 kvalitetskoordinator på Almondy i Göteborg.



Jan-Erik Carlsson
VD och produktspecialist Kemi på Food Diagnostics. Har arbetat med livsmedelssäkerhet och hygienkontroll sedan början av 90-talet.



Bo Ekstrand
Mångårig medarbetare på SIK/SP, under sex år ansvarig för en forskningsavdelning inom Food Science vid Århus universitet; sedan ett par år har han egen konsultverksamhet. Bo är sedan slutet av 90-talet koordinator för ett nätverk om Födoämnesallergi i Sverige med deltagare från industri, handel, analysföretag och myndigheter.



Christine Gutschelhofer
Territory Manager Food & Feed Analysis vid R-Biopharm i Darmstadt, Tyskland. Masterexamen i mat & bioteknik från universitetet i Wien. Supportar företagets europeiska distributörer med specialistkompetens inom allergener, mykotoxiner, GMO, antibiotika och närliggande ämnen.



Linda Johansson
Har arbetat vid AnalyCen (Eurofins) men sedan många år arbetar hon på SVEA Miljö & Hygien AB (numera Nomor). Mycket god pedagog och uppskattad föreläsare inom sina specialområden hygien och allergener.



Josefin Sterky
Civilingenjör inom bioteknik med inriktning mot livsmedelsteknik. Hon har mer än tio års erfarenhet av arbete med allergentester och de problem som kan uppstå i samband med analyserna. Arbetar idag på Intertek ScanBi Diagnostics i Alnarp.



Plats: Food Diagnostics (hos SP Food & Bioscience) på Frans Perssons väg 6 i Göteborg.
Kostnad: 3 950:- inklusive lunch, kaffe och trerätters middag med show på Rondo. Exkl. moms. 50 % rabatt för medföljande kollegor.

Anmäl dig här >>
anmal


Klicka här för att läsa


Allergener - snabbmetoder för allergenanalyser


Klicka här för att läsa